Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Десерти від кондитерських Сарн.

Імбирне печиво, шоколадно-апельсиновий кекс чи тематично декоровані капкейки й кейк-попси — яким солодким цьогоріч доповнити стіл на Різдво чи Новий рік? Місцеві кондитерські й кондитерки поділилися з СарниNews.City рецептами десертів до свят. Ділимося ними і з вами!

Рецепт імбирного печива від «Piano Coffee»

BG Image

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BG Image

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 260 грамів;
  • вершкове масло 82% — 100 грамів;
  • яйце;
  • цукрова пудра — 100 грамів;
  • імбир — 1,5 ч. л.;
  • кориця — 0,5 ч. л.;
  • какао — 1 ч. л.;
  • мед або глюкозний сироп — 1 ст .л.;
  • сода — 1,2 ч.л.;
  • дрібка солі.

Інгредієнти для глазурі:

  • цукрова пудра — 165 грамів;
  • яєчний білок — 30 грамів;
  • крохмаль — 10 грамів;
  • глюкозний сироп — 10 грамів.

Покрокове приготування імбирного печива

Масло кімнатної температури (щоб було м‘яке) збиваємо разом із цукровою пудрою міксером до пишної маси — орієнтовно пʼять хвилин. Додаємо яйця, мед або глюкозний сироп і продовжуємо збивати. Всі сухі інгредієнти просіюємо та додаємо в суміш, продовжуючи виминати. Ретельно вимішуємо тісто.

Огортаємо харчовою плівкою та ставимо на 12 годин відпочивати в холодильник. Розкачуємо тісто та вирізаємо формочки для майбутнього печива. Їх можна придбати будь-які, але, якщо печете вперше, Тетяна радить обрати невеликого розміру — щоб рівномірно пропеклося. Відправляємо печиво в духовку на 15 хвилин за температури 160°. Декоруємо глазур’ю.

— Саме глюкозний сироп у глазурі надає їй глянцевості, тож розмальоване печиво буде гарно відблискувати, — ділиться секретами Тетяна Леончик. — Глазур можна зафарбовувати, а можна працювати лише білим кольором і створювати ним рельєф, наприклад сніжинки. Для цього за допомогою кондитерського мішечка спочатку наведіть контур малюнку, а тоді додайте в глазур трошки води — нею ви будете заповнювати основний простір. Правильність консистенції глазурі можна перевірити так: тричі легко вдарити мискою об поверхню, якщо глазур вирівнюється — текстура ідеальна, її можна перекладати в кондитерський мішок. Якщо ні, додайте ще водички. Не бійтеся наносити глазур — намащуйте її «з гіркою», а потім, легко постукаючи об долоньку чи стіл, ви її розрівняєте по всій площині. Насамкінець прикрасьте сніжинку візерунком, який подобається. Для цього використайте нерозведену глазур, якою наводили контур. Найпростіше — намалювати промені, які з’єднують протилежні осі та домалювати на них крапельки. Також їх можна присипати цукром або кокосовою стружкою, що нагадуватиме сніжок. У результаті вийде мінімалістична біленька сніжинка.

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Шість кавʼярень мережі «Piano Coffee»

розташовані за адресами Широка, 1, Широка, 13, Європейська, 31 (біля Сам-Маркету), Варшавська, 4а (Трейд Авто), Степана Бандери (біля АТБ) та на центральній алеї (біля старого фонтану). В асортименті — печиво-розмальовки, сінабони, штолени, тортики, шоколад і випічка. Сторінка мережі в Instagram — за посиланням.

Рецепт шоколадного кекса від «Деталі кави»

BG Image

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BG Image

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Інгредієнти для кексу:

  • борошно — 200 грамів (8 ст. л.);
  • какао — 20 грамів (2 ч. л.);
  • розпушувач — 10 грамів;
  • апельсиновий фреш — 100 грамів (6 ст. л.);
  • цедра одного апельсина;
  • чорна кава — 200 мілілітрів (можна замінити на таку ж кількість води);
  • цукор — 200 грамів цукру (8 ст. л.);
  • рослинна/кокосова олія — 70 мілілітрів (3,5 ст. л.).

Інгредієнти для шоколадного покриття:

  • чорний шоколад — 200 грамів;
  • рослинна олія — 10 мілілітрів (1 ст. л.);
  • подрібнені горіхи — 50 грамів.

Покрокове приготування шоколадного кекса

Розігріваємо духовку до 170°. Обʼєднуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і какао, просіяні через сито. Гарячий апельсиновий фреш зʼєднуємо з гарячою кавою, додаємо олію (якщо кокосова, має бути рідка) й апельсинову цедру. Додаємо суху частину й перемішуємо. Змащуємо форму олією й посипаємо тонким шаром борошна. Розрівнюємо тісто у формі й випікаємо 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою. Далі кекс має охолодитись у формі.

Доки кекс печеться, готуємо шоколадне покриття. Для цього зʼєднуємо розтоплений чорний шоколад з олією й додаємо частину горіхів. Після охолодження кексу покриваємо його теплим шоколадом з горіхами. Рештою горіхів посипаємо зверху. До слова, такий кекс підходить для вживання в піст.

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Кавʼярні «Деталей Кави»

розташовані на першому поверсі в Офіс-Центрі за адресою Європейська, 16 та на локації зупинки «Готель Случ». Серед сезонних пропозицій кондитерської — шоколадні кулі, імбирні будиночки й печиво, а також десерти-ялинки. Сторінка кавʼярні в Instagram доступна за посиланням.

Рецепт кейк-попсів від Катерини Буц

BG Image

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BG Image

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Інгредієнти:

  • яйця — сім штук;
  • цукор — 200 грамів;
  • борошно — 200 грамів;
  • какао — 50 грамів;
  • згущене молоко;
  • горіхи;
  • шоколад;
  • декор.

Покрокове приготування кейк-попсів

Готуємо бісквіт. Для цього збиваємо яйця з цукром до збільшення в обʼємі у пʼять разів. Борошно зʼєднуємо з какао і швидкими рухами замішуємо тісто до консистенції густої сметани. Випікаємо його за температури 180°. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки та рукою — готове тісто має пружинити.

Коли бісквіт охолоне, подрібнюємо його. Далі додаємо згущене молоко, за бажанням — подрібнені горіхи, а тоді формуємо кульки. На водяній бані розтоплюємо шоколад. Беремо палички, частково занурюємо їх у шоколад, а тоді — в кульку. Охолоджуємо, щоб паличка міцно трималась. Тоді кульку занурюємо в шоколад і за бажанням декоруємо кокосовою стружкою або шоколадною посипкою.

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Катерина Буц

готує випічку за адресою вулиця Соборна, 21 у приміщенні ЗМВ (раніше — СЗМТК). В асортименті — торти, зокрема весільні, короваї, а також створення кенді барів. Замовити солодощі в кондитерки можна за номером +38 (098) 437-00-36.

Рецепт капкейків від «Kaminska Bakery»

BG Image

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BG Image

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло — 120 грамів;
  • цукор — 200 грамів;
  • два яйця;
  • борошно — 200 грамів;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • ванільний цукор;
  • вершки будь-якої жирності або молоко — 100 грамів;
  • дрібка солі.

Інгредієнти для крему:

  • вершковий сир — 400 грамів;
  • цукрова пудра — 120 грамів;
  • вершки 30-33% — 150 грамів.

Покрокове приготування ванільних і шоколадних капкейків

Кілька хвилин збиваємо масло кімнатної температури з цукром, сіллю і ванільним цукром. Далі по одному вводимо яйця й кожного разу збиваємо до обʼєднання. Борошно з розпушувачем просіюємо. Потім за два рази додаємо до масляно-яєчної суміші. Тоді додаємо вершки чи молоко і знову збиваємо.

Готове тісто розділяємо по формах: заповнюємо 1/2. Випікаємо в попередньо розігрітій до 165° духовці протягом 25-30 хвилин. Як тільки тісто трохи підрумʼяниться — перевіряємо на готовність зубочисткою. Щоб зробити такі ж капкейки шоколадними, 20% борошна замінюємо на какао, тобто беремо 160 грамів борошна і 40 грамів какао.

Для приготування крему вершковий сир, пудру й вершки збиваємо міксером. Тоді відсаджуємо шапочки на готові капкейки улюбленою насадкою. Кондитерка із Сарн для цього використовує насадку 1В.

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

BGImage

Смак свята: готуємо десерти за рецептами сарненських кондитерок

«Kaminska Bakery»

готує торти, бенто тортики й макарони. Замовити десерти в місцевої кондитерки можна за номером +38 (095) 878-27-31. Локація — провулок Орлівський. Доставка замовлень можлива за тарифами таксі. Сторінка в Instagram доступна за посиланням.

Новини Рівне