Десерти від кондитерських Сарн.
Імбирне печиво, шоколадно-апельсиновий кекс чи тематично декоровані капкейки й кейк-попси — яким солодким цьогоріч доповнити стіл на Різдво чи Новий рік? Місцеві кондитерські й кондитерки поділилися з СарниNews.City рецептами десертів до свят. Ділимося ними і з вами!
Рецепт імбирного печива від «Piano Coffee»
BG Image
BG Image
Інгредієнти для тіста:
- борошно — 260 грамів;
- вершкове масло 82% — 100 грамів;
- яйце;
- цукрова пудра — 100 грамів;
- імбир — 1,5 ч. л.;
- кориця — 0,5 ч. л.;
- какао — 1 ч. л.;
- мед або глюкозний сироп — 1 ст .л.;
- сода — 1,2 ч.л.;
- дрібка солі.
Інгредієнти для глазурі:
- цукрова пудра — 165 грамів;
- яєчний білок — 30 грамів;
- крохмаль — 10 грамів;
- глюкозний сироп — 10 грамів.
Покрокове приготування імбирного печива
Масло кімнатної температури (щоб було м‘яке) збиваємо разом із цукровою пудрою міксером до пишної маси — орієнтовно пʼять хвилин. Додаємо яйця, мед або глюкозний сироп і продовжуємо збивати. Всі сухі інгредієнти просіюємо та додаємо в суміш, продовжуючи виминати. Ретельно вимішуємо тісто.
Огортаємо харчовою плівкою та ставимо на 12 годин відпочивати в холодильник. Розкачуємо тісто та вирізаємо формочки для майбутнього печива. Їх можна придбати будь-які, але, якщо печете вперше, Тетяна радить обрати невеликого розміру — щоб рівномірно пропеклося. Відправляємо печиво в духовку на 15 хвилин за температури 160°. Декоруємо глазур’ю.
— Саме глюкозний сироп у глазурі надає їй глянцевості, тож розмальоване печиво буде гарно відблискувати, — ділиться секретами Тетяна Леончик. — Глазур можна зафарбовувати, а можна працювати лише білим кольором і створювати ним рельєф, наприклад сніжинки. Для цього за допомогою кондитерського мішечка спочатку наведіть контур малюнку, а тоді додайте в глазур трошки води — нею ви будете заповнювати основний простір. Правильність консистенції глазурі можна перевірити так: тричі легко вдарити мискою об поверхню, якщо глазур вирівнюється — текстура ідеальна, її можна перекладати в кондитерський мішок. Якщо ні, додайте ще водички. Не бійтеся наносити глазур — намащуйте її «з гіркою», а потім, легко постукаючи об долоньку чи стіл, ви її розрівняєте по всій площині. Насамкінець прикрасьте сніжинку візерунком, який подобається. Для цього використайте нерозведену глазур, якою наводили контур. Найпростіше — намалювати промені, які з’єднують протилежні осі та домалювати на них крапельки. Також їх можна присипати цукром або кокосовою стружкою, що нагадуватиме сніжок. У результаті вийде мінімалістична біленька сніжинка.
BGImage
BGImage
BGImage
Шість кавʼярень мережі «Piano Coffee»
розташовані за адресами Широка, 1, Широка, 13, Європейська, 31 (біля Сам-Маркету), Варшавська, 4а (Трейд Авто), Степана Бандери (біля АТБ) та на центральній алеї (біля старого фонтану). В асортименті — печиво-розмальовки, сінабони, штолени, тортики, шоколад і випічка. Сторінка мережі в Instagram — за посиланням.
Рецепт шоколадного кекса від «Деталі кави»
BG Image
BG Image
Інгредієнти для кексу:
- борошно — 200 грамів (8 ст. л.);
- какао — 20 грамів (2 ч. л.);
- розпушувач — 10 грамів;
- апельсиновий фреш — 100 грамів (6 ст. л.);
- цедра одного апельсина;
- чорна кава — 200 мілілітрів (можна замінити на таку ж кількість води);
- цукор — 200 грамів цукру (8 ст. л.);
- рослинна/кокосова олія — 70 мілілітрів (3,5 ст. л.).
Інгредієнти для шоколадного покриття:
- чорний шоколад — 200 грамів;
- рослинна олія — 10 мілілітрів (1 ст. л.);
- подрібнені горіхи — 50 грамів.
Покрокове приготування шоколадного кекса
Розігріваємо духовку до 170°. Обʼєднуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і какао, просіяні через сито. Гарячий апельсиновий фреш зʼєднуємо з гарячою кавою, додаємо олію (якщо кокосова, має бути рідка) й апельсинову цедру. Додаємо суху частину й перемішуємо. Змащуємо форму олією й посипаємо тонким шаром борошна. Розрівнюємо тісто у формі й випікаємо 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою. Далі кекс має охолодитись у формі.
Доки кекс печеться, готуємо шоколадне покриття. Для цього зʼєднуємо розтоплений чорний шоколад з олією й додаємо частину горіхів. Після охолодження кексу покриваємо його теплим шоколадом з горіхами. Рештою горіхів посипаємо зверху. До слова, такий кекс підходить для вживання в піст.
BGImage
BGImage
BGImage
Кавʼярні «Деталей Кави»
розташовані на першому поверсі в Офіс-Центрі за адресою Європейська, 16 та на локації зупинки «Готель Случ». Серед сезонних пропозицій кондитерської — шоколадні кулі, імбирні будиночки й печиво, а також десерти-ялинки. Сторінка кавʼярні в Instagram доступна за посиланням.
Рецепт кейк-попсів від Катерини Буц
BG Image
BG Image
Інгредієнти:
- яйця — сім штук;
- цукор — 200 грамів;
- борошно — 200 грамів;
- какао — 50 грамів;
- згущене молоко;
- горіхи;
- шоколад;
- декор.
Покрокове приготування кейк-попсів
Готуємо бісквіт. Для цього збиваємо яйця з цукром до збільшення в обʼємі у пʼять разів. Борошно зʼєднуємо з какао і швидкими рухами замішуємо тісто до консистенції густої сметани. Випікаємо його за температури 180°. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки та рукою — готове тісто має пружинити.
Коли бісквіт охолоне, подрібнюємо його. Далі додаємо згущене молоко, за бажанням — подрібнені горіхи, а тоді формуємо кульки. На водяній бані розтоплюємо шоколад. Беремо палички, частково занурюємо їх у шоколад, а тоді — в кульку. Охолоджуємо, щоб паличка міцно трималась. Тоді кульку занурюємо в шоколад і за бажанням декоруємо кокосовою стружкою або шоколадною посипкою.
BGImage
BGImage
BGImage
Катерина Буц
готує випічку за адресою вулиця Соборна, 21 у приміщенні ЗМВ (раніше — СЗМТК). В асортименті — торти, зокрема весільні, короваї, а також створення кенді барів. Замовити солодощі в кондитерки можна за номером +38 (098) 437-00-36.
Рецепт капкейків від «Kaminska Bakery»
BG Image
BG Image
Інгредієнти для тіста:
- вершкове масло — 120 грамів;
- цукор — 200 грамів;
- два яйця;
- борошно — 200 грамів;
- розпушувач — 2 ч. л.;
- ванільний цукор;
- вершки будь-якої жирності або молоко — 100 грамів;
- дрібка солі.
Інгредієнти для крему:
- вершковий сир — 400 грамів;
- цукрова пудра — 120 грамів;
- вершки 30-33% — 150 грамів.
Покрокове приготування ванільних і шоколадних капкейків
Кілька хвилин збиваємо масло кімнатної температури з цукром, сіллю і ванільним цукром. Далі по одному вводимо яйця й кожного разу збиваємо до обʼєднання. Борошно з розпушувачем просіюємо. Потім за два рази додаємо до масляно-яєчної суміші. Тоді додаємо вершки чи молоко і знову збиваємо.
Готове тісто розділяємо по формах: заповнюємо 1/2. Випікаємо в попередньо розігрітій до 165° духовці протягом 25-30 хвилин. Як тільки тісто трохи підрумʼяниться — перевіряємо на готовність зубочисткою. Щоб зробити такі ж капкейки шоколадними, 20% борошна замінюємо на какао, тобто беремо 160 грамів борошна і 40 грамів какао.
Для приготування крему вершковий сир, пудру й вершки збиваємо міксером. Тоді відсаджуємо шапочки на готові капкейки улюбленою насадкою. Кондитерка із Сарн для цього використовує насадку 1В.
BGImage
BGImage
BGImage
«Kaminska Bakery»
готує торти, бенто тортики й макарони. Замовити десерти в місцевої кондитерки можна за номером +38 (095) 878-27-31. Локація — провулок Орлівський. Доставка замовлень можлива за тарифами таксі. Сторінка в Instagram доступна за посиланням.