Робочий процес у пекарні.
У прикордонній Старосільській громаді працює комунальна пекарня. Хлібобулочні вироби звідти купують жителі щонайменше п’яти громад Сарненського району. Полюбляють їх діти, а також українські військові, яким пекарі повсякчас передають хліб.
У чому суть
Біля магазину в селі Рокитне нерідко можна побачити гурт людей. «Ми чекаємо хліб зі Старого Села. Дуже смачний, без «хімії», — пояснюють місцеві. Старосільський хліб залюбки купують мешканці не лише Старосільської громади, а й сусідніх Рокитнівської, Березівської, а також Вирівської та Миляцької Сарненського району.
— У нашій продукції тільки натуральні складові, — підтверджує керівниця Старосільської комунальної пекарні, багатодітна мати Віра Вакуліч.
Керівниця пекарні Віра Вакуліч.Фото: надане Вірою Вакуліч
Комунальне підприємство, де працевлаштовано п'ятнадцять людей, працює прибутково. У Старому Селі велика школа, де навчається близько 1200 дітей. Тож під час навчального року випікають булочки і для них. Усе це можна купити на перервах у нещодавно відкритому пришкільному кафе.
— Жодна наша поїздка на Схід не обходиться без того, щоб наші пекарі передали захисникам випечені для них з любов'ю буханці та булочки, — каже голова Старосільської громади Михайло Кузьмич, якому і належить ідея відкрити комунальну пекарню. — Це і робочі місця, і свіжі хлібобулочні вироби, на які є попит.
Що було раніше
У Старосільській тергромаді Сарненського району діє заборона на відвідування прикордонних лісів під час війни, проте люди знайшли вихід — почали вирощувати ягоду вдома.